Rock Spot Hungary

Halld a különbséget..

Nem csak a Tetoválók Éjszakája

_685w_300h_3150.jpg

Szombaton a nyakamba vettem a várost, ekkor is utam a Dürer kert felé vezetett, hogy szemügyre vegyem milyen is egy igazi bűntanya, amit ez esetben a Tetoválók Éjszakája tárt elénk. Igazán jó húzóneveket invitáltak meg erre az eseményre, ugyanis két teremben játszott majd egy tucat zenekar, köztük az AWS, az Apey & the Pea és a USEME is. Számomra ők voltak az igazán csalogatók a „minifesztivál” nyújtotta repertoárban, de mellettük fellépett a Lóci Játszik, az AK26 és még sokan mások is.

A Tetoválók Éjszakáját mindig is egy remek kezdeményezésnek tartottam, és amint először eljutottam addig, hogy el is megyek rá, rájöttem, hogy emellett igazán színvonalas is. Valójában filmekbe illő jelenetek fogadtak, amint ráeszméltem arra, hogy a rock diszkó sűrűje után több felé is vezethet itt az ember útja, lehet ez metál koncert, leszbi show, vagy szimplán egy jó sör a kissé hűvös decemberi éjszakában.

Elsőként az AWS koncertjét vettük szemügyre, és attól eltekintve, hogy olyan ormótlan tömeg sorakozott a teremben, hogy csak pár perc várakozás után engedett be minket egyáltalán a biztonsági őr, a zene és a hangulat nem hagyott minket cserben. A szokásos slágereik mellett egy viszonylag újabb darabot is bemutattak a Dürer közönségének, a Viszlát Nyár személyében. A buli közepén kissé túlhaladva természetesen előkerült az örök himnusz, Scooterék Maria-ja is, egy csinos zenekari kísérettel karöltve. A buli végezte előtt azért az sem maradhatott ki, hogy a frontemberük, Örs egy pogózásba is beszállt a Hajnali járat csapatása alatt. Jó volt látni Magyar földön is egy ilyen akkurátusan összerakott zenei alapokkal dolgozó, igazán lelkes, és fiatalos zenekart, akik olyan dolgokról is mernek beszélnek a színpadon, ami megosztó lehet, legyen az politika, közélet, vagy csak a negatív és pozitív értelemben is felfogható magyar valóság.

Az AWS után nem sokkal kezdett a nagyteremben a sokkal keményebb vonalat képviselő Apey, és pont ugyanolyan pofátlanul szaggatós riffekkel örvendeztették meg a nagyérdeműt, mint amire számítottam. Egyébként a nemrégiben megjelent HEX album sem maradhatott ki ebből a hangulatból, a Devil’s Nectar és a Hellish számai mellett ezek is helyet kaptak. A hátterük már nagyjából borítékolta is azoknak az embereknek, akik nem ismerték őket, hogy milyen zenét fognak akkor és ott hallani, ugyanis egy pentagrammba rajzolt Cannabis levél nem hagy maga után kételyeket. Fel is csendültek azok a borzasztó súlyos, mégis lassabb, kicsit stoner dallamok, amik az albumon is helyet kaptak. A közönség is megtette a magát a hangulatért, és annyira jó látni, hogy Apeyék minden koncertjén látok sok-sok ismerős arcot, akik visszajárnak és folyamatosan támogatják ezzel a zenekart. Zeneileg biztos, hogy ők lennének az egyik olyan zenekar, akik nemzetközi viszonylatban is pofoznák a mezőnyt. Áron Andris frontemberük külön tanítható lenne bárhol, ugyanis olyan hiteles frontember, akitől nem csodálom, ha a közönségnek egyszerre esik le az álla.

 

A jövőben is remélhetőleg hasonlóan színvonalas találkozókat hoznak majd össze, akár a Tetoválók Éjszakájára, akár csak simán a Dürer-be, ugyanis ezekre nagy szükség van, hogy minél több ember ismerje meg ezeket, a még kevésbé ismert, de nagyon is nagy potenciállal rendelkező zenekarokat. Emellett külön jó érzés volt, hogy december elején is érezhet fesztiválhangulatot az ember, és erre az szolgál rá, hogy teljesen különböző stílusú formációk is váltják egymást a színpadon.

A következő cikkemben egy interjút olvashattok majd az AWS frontemberével, Siklósi Örs-sel, akivel a koncertjük után beszélgettünk a zenekar indulásáról, jövőbeli terveikről, valamint a jelenlegi uralkodó politikával kapcsolatos "szájzár" is szóba került.

Lányi Örs,

Rock Spot

A bejegyzés trackback címe:

https://rockspot.blog.hu/api/trackback/id/tr3813428465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rock Spot Hungary

Zenei hírek percről-percre. Hangról-hangra.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása