Rock Spot Hungary

Halld a különbséget..

A Linkin Park eközben megcsinálta az évtized eseményét
Chester Bennington-ra emlékeztünk

2cead7ed6b0b45914a289e9e2c519028.jpg

2016-hoz hasonlóan már idén is sok jelentős alakot veszített el a rock, és úgy egészében a zenei színtér, és sajnálatos módon ide sorolhatjuk a Linkin Park 41 évesen elhunyt énekesét Chester Bennington-t is. Sokaknak, köztük nekem is gyerekkoruk óta meghatározó volt az, amit a Linkin Park zeneileg nyújtott a világnak, éppen ezért érintett ilyen fájdalmasan mindenkit az énekes halála, - aki a halála előtt egy hónappal még a Volt Fesztiválon lépett fel-. A rendőri jelentésekből később ki is derült, hogy az énekes saját kezűleg vetett véget életének, és a szerettei elmondása szerint Chester már régóta komoly depresszióval küzdött. Így a Linkin Park, pár nappal a haláleset után közleményében jelentette ki, hogy létrehoztak egy alapítványt, aminek segítségével, a depresszióval küzdők számára terveznek segítséget nyújtani. Az alapítvány neve 'One More Light Fund’

A nagy hallgatás után, Mike Shinoda énekes saját Twitter-posztjában, később a zenekar megerősítésével jelezte, hogy emlékkoncertet tartanak, ahol rengeteg zenésztárs és barát társaságában kívánnak megemlékezni elhunyt énekesükről. Végül erre a Hollywood Bowl-ban került sor, ahova több ezer rajongó is jegyet váltott. A zenekar egy majd három órás műsort adott, rengeteg sztárvendéggel, köztük a System of a Down, az Avenged Sevenfold, Steve Aoki és még rengeteg közreműködő zenész segítségével. Az eseményen Chester Bennington felesége is beszédet mondott, ahol minden mentális betegséggel küzdő személyt felszólított, hogy igen is mindenki tud segíteni. Igazi érzelmi hullámvasút volt ez az esemény, érdemes végignézni.

Az emlékesten egy új dal is elhangzott, Looking For An Answer címmel.

Lányi Örs,

Rock Spot

A bejegyzés trackback címe:

https://rockspot.blog.hu/api/trackback/id/tr2913145726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rock Spot Hungary

Zenei hírek percről-percre. Hangról-hangra.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása