Rock Spot Hungary

Halld a különbséget..

Gyermekkorunk metálköntösbe bújtatva
Galactic Empire lemezkritika

Nem is olyan régen, a galaxisunkban kezdődött el ennek a zenekarnak az igen vicces története. 2015 decemberében lettem figyelmes a Youtube-on egy új bandára, akik Star Wars jelmezben feldolgozták a Hollywood-i mozifilmek egyik, ha nem legismertebb művének metál feldolgozását, ismertebb nevén, John Williams Star Wars főcímdalát. Gyorsan nőtt a megtekintések száma a videón, ami a mai napra már a 4 milliót karcolja. Rá fél évre megjelent a következő számuk, a Birodalmi induló, vagyis az Imperial March feldolgozása, aminek nézettsége mára szintén megdöbbentő, 2 milliós nézettséggel bír. Ez a zenekar az élő példa rá, hogy a humor és a zene igenis köszönőviszonyban vannak.

galactic-empire-band-2017.jpg

Február 3.-án meg is jelent az első albumuk, a Rise Records gondozásában, amely 11 számot foglalt magába, beleértve az előbb felsoroltakat is.

Az album első helyen nyitott az iTunes Metal listáján - megelőzve ezzel az új Metallica lemezt, e mellet előkelő második helyen nyitott a Rock listán is.

Ahogyan arra számíthattunk az első albumon ellövik a legismertebb dalokat, amik kellőképpen vonzzák majd a hallgatókat, ám így ki tudja, hogy mi marad majd alapanyag gyanánt a következő albumokra. Gondosan megtűzdelték a dalokat breakdown-okkal, valamint a szólókkal, ám a lineáris albumvezetés megtörik egy-két helyen, ugyanis szembetalálhatjuk magunkat az albumon teljesen eltérő hangulatú nótákkal. Az alapvetések mellett találtam kellemes csalódásokat az albumon, a Cantina Band szellemesen lett megvalósítva, de akadtak drámai darabok is, mint a Duel of Fates és a Battle of Heroes, amit hatalmas hiba lett volna kihagyni az albumról.

A keverés számomra meglepetés volt, ugyanis meglepően jól sikerült, habár a gitárok keverése hagy némi kívánnivalót maga után. Persze belefutottak jogi dolgokba is, - bár a Disney rémuralma alatt ez nem meglepő - úgyhogy a jelmezeiken egy picit változtatni kellett, hogy ne legyen ennyire egyértelműen felismerhető.

De mégis, talán az egyik legszellemesebb megoldás volt ez az album, amit valaha láttam. Tulajdonképpen ingyen vették maguknak a hírnevet. Az egyetlen dolog ami a mai napig nem fér a fejembe, az az, hogy ez hogy nem jutott eddig eszébe senkinek...

Az egész album végighallgatható a Youtube-on, link.

Lányi Örs,

Rock Spot

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockspot.blog.hu/api/trackback/id/tr6713131826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rock Spot Hungary

Zenei hírek percről-percre. Hangról-hangra.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása