Rock Spot Hungary

Halld a különbséget..

Metál albumot írt egy mesterséges intelligencia

dadabots-tri-thong-minh-nhan-tao-co-the-choi-nhac-death-metal_1.jpg

A 21. századi ember tudatában úgy léteznek a gépek, mint eszközök, amik megkönnyítik az emberi létet, átvállalnak egyes feladatokat, egyszóval csupán tárgyként kezeljük őket. Ám az utóbbi években robbanásszerűen nő az erőfeszítés a mesterséges intelligencia létrehozására, az emberiség teremtmény helyett a teremtői helyet szeretné elfoglalni a képzeletbeli tyúklétrán. A programok azonban az utóbbi időben egyre jobban kezdik beérni az emberi tudást, minden téren, és az eddig csupán emberi képességként számon tartott művészet is átcsúszóban van a határvonalon, ami elválasztja az embert és a gépet. Erre a tanúbizonyság az, hogy a DADABOTS mesterséges intelligenciája hosszas tanulás folyamat után egyedül létrehozott egy zenei albumot.

A korábbi kísérletek csupán a klasszikus zenére fókuszáltak, ám jelen esetben egy black metál album lett ennek a projektnek az eredménye. A szoftvert arra készítették fel, hogy képes legyen analizálni és reprodukálni egy adott zenei stílust. Jelen példában az amerikai black metál zenekar, a Krallice munkásságát. Az előbb említett zenekar Diotima című albumát ugyanis 3200 darab, nyolc másodperces audió sávra vágták szét, ezek egy részéből tanították a programot arra, hogy hogyan is működik a zene, a többi sávból pedig megpróbált létrehozni egy hasonló hangzást. Amennyiben értelmezhetetlen zaj lett az eredménye a műveletnek, a programot újraindították, és folytatódott minden elölről. Három nap alatt addig jutott el a folyamat, hogy húsz darab négy perces „dalt” kaptak eredményül.

Ha ez még nem lenne elég, a dalcímek és az album címe is a program által lett létrehozva (a valószínűségszámítás segítségével), csak úgy, ahogyan az album borítója is.

capa_do_album_de_black_metal_coditany_of_timeness_criado_por_intelig_ncia_artificial.png

A mesterséges intelligencia által készített album online is meghallgatható: link

A bejegyzés trackback címe:

https://rockspot.blog.hu/api/trackback/id/tr7913443001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2017.12.06. 12:34:46

:D
Na, alakul, jó lesz ez. Kicsit kevesebbet kellene inni próbák előtt, és fél év múlva már mehet egy buli a Yukban.

Sok Sokk 2017.12.06. 14:10:39

Emberek is írtak már szarabbat, szóval jó úton jár.

agarik 2017.12.10. 08:12:28

Ez nem zeneírás, hanem a random mixelt egy már meglévő albumot.
Szánalmas.

Rock Spot Hungary

Zenei hírek percről-percre. Hangról-hangra.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása